понеделник, 19 януари 2009 г.

#5 Пристрастно - 17.01.2009


Първа част - протестите на 14 януари, реакцията на синдикатите, парламентът-герой.




Втора част - речта на Президента Георги Първанов и първите добри новини - министър Петър Димитров намира газ, Станчо Тодоров с гениална стратегия за енергийна политика.


Трета част - новият закон за митингите и демонстрациите, дядо Деньо от с. Яздач



Неизлъчваната по телевизията четвърта част от предаването - лошите новини. Неволи в БСП, тоалетната в Брюксел

4 коментара:

  1. Не ви бях гледал от първата част. Напреднали сте и ми е доста интересно да ви слушам. Мога да ви кажа само браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,

    Доколкото разбрах от това, което гледах, в предаването Илия Марков се съгласи с думите на Първанов, че от времето на Тодор Живков нищо не е било направено по газовата инфраструктура, а Р. Кънев и Комитата не го опровергаха. А аз прочетох друго. Ако е вярно, мисля, че заслужава коментар в някое от следващите предавания. В противен случай вашите зрители ще останат с погрешна представа по този въпрос. А ето и какво прочетох:

    "В публичното пространство започнаха клевети на бивши служители на ДС на тема, че правителството на ОДС не е направило нищо за развитие на газопреносната мрежа на страната и за диверсификацията на доставките на газ. Фактите са следните:

    1. Между 1997 и 2001 г. по одобрена от правителството инвестиционна програма “Булгаргаз”:

    · изгради 260 км. тръбопроводи – 135 km. за Турция и 125 km. за Гърция и Македония;

    · изгради многобройни компресорни станции, което увеличи възможностите за доставка на газ за Гърция със 70% и на Турция със 75%;

    изгради почти 500 км. оптична магистрала и вследствие на всички тези инвестиции “Булгаргаз” увеличи капитала си със 600 млн. лева, което го превърна в ключов фактор за доставка и транспортиране на газ на Балканите; ...

    ...3. До 2001 г. нямаше възможност за осигуряване на газ от други доставчици, защото газопроводът “Турция-Гърция-Италия” не съществуваше и нямаше газопроводи за транспортиране на газ от Северно море до съседни на България страни.

    Правителството Станишев твърди, че е направило най-много за развитието на газовата енергетика и за диверсификацията на доставките. Фактите са, че то чрез „Южен поток” саботира НАБУКО, който е част от програмата ИНОГЕЙТ; не е направило нищо, за да реализира поне една от двете вече реални възможности за диверсифициране на източниците на доставка; не е изградило нито 1 км. магистрални тръбопроводи. "

    http://www.dsb.bg/display.php?sub=news_1&open_news=3796&offset=0

    Идея за коментар в някое от следващите предавания - следната новина:

    "Главболгарстрой" получава още 18 млн. лв. за околовръстното шосе на София

    http://www.dnevnik.bg/pazari/companii/2009/01/22/619846_glavbolgarstroi_poluchava_oshte_18_mln_lv_za/

    ОтговорИзтриване
  3. Инфо, благодаря много! Това с гайките може да се тълкува по повече от един начин, затова не реагирах лично аз. Дали става дума за гайки които не са завити в алтернативни трасета или за гайки, които не са завити по принцип, Гоце не уточнява.

    ОтговорИзтриване
  4. Забелязва се с просто око, че си правите пиар с тия "дискусии", често изпадате в популизъм, в заиграване, в угодничество спрямо електората. Разбрахте ли се кой в коя предизборна листа ще се включи, щото явно за това работите и се стараете? Няма лошо. Но стана неискрено, дано ме разбирате. Радан се е ориентирал правилно към ДСБ и е почти сигурен депутат, Комитата да натисне връзките си в СДС, да стори някой и друг поклон на Мартин Димитров и всичко при него ще е ОК. За Марков е по-трудно, щото измени на столетницата, но ако каже още някоя и друга добра думица за Гоцето или за Сергей, нищо чудно и него да го осени депутатското местенце...

    ОтговорИзтриване