петък, 2 юли 2010 г.

#55 Пристрастно - I част

Днес с нас е Мария Ненова. Казусът читанка.инфо и кой как реагира. Какво е общото между ГДБОП и османската власт? Гей парадът, кой го подкрепя и кой го отрича. Мария разказва случки и вицове от Перник. Какво е содомски грях и какво не е?

Пристрастно 55, част 1 from Konstantin Pavlov on Vimeo.

9 коментара:

  1. Жалко, че не можах да гледам, да поспоря с вас за това дали сайт е публична библиотека :)

    ОтговорИзтриване
  2. не знам да сме говорили за публична библиотека

    ОтговорИзтриване
  3. За съжаление много глупости се изговориха около това до колко читанка е законна или не и като чух, че защитавате популистка позиция не изгледах до край видеото :(

    П.П Не е упрек...

    ОтговорИзтриване
  4. Напълно законна е, да ти споделя. Ако искаш да поспорим - на живо.

    ОтговорИзтриване
  5. Ще се радвам да го обсъдим на живо наистина :)

    ОтговорИзтриване
  6. незаконна е, и аз да споделя

    ОтговорИзтриване
  7. Тезата с Паисий, Левски и другите възрожденци би издържала само в някой съд, където се упражнява англо-саксонско право :) Иначе идеята е готина.

    ОтговорИзтриване
  8. Проблемите идват от това че държавните ни ръководители не са наши -
    ИНСТРУКЦИЯ

    за управлението на окупираните от Съветската армия източноевропейски държави
    КАА/08.113 Москва, 2.VI.1947 г. НК/003 47

    1. В сградата на посолството да не се приемат местни информатори. Срещите да се организират от наши специални служби на публични места. Посолството приема информации чрез специалните служби.

    2. Да не се допуска контакт между нашата войска и цивилни лица от страната. Забраняват се посещения на местни лица от нашия офицерски състав, контакт на войници с местни жени или на войници с войници от страната и нашата войска.

    3. Да се ускори ликвидирането на граждани, които участват в или симпатизират на партии и организации отпреди войната и възстановили се след нея без нашето съгласие. Да се използват за тази цел всички конфликти и недоразумения между тях, а също така и въоръжена опозиция.

    4. В политическите репресии да се използват войници от армията (възстановена на наша територия) и след това да се ликвидират тези войници.

    5. Да се ускори съединяването на всички социалистически партии в една – комунистическа, като всички водачи на тази партия да бъдат предварително утвърдени от органите на нашите специални служби.

    6. Да се обединят всички младежки организации в една – комсомолска – с водачи, утвърдени от нашите служби. Преди обединяването да се ликвидират всички водачи на бивши юношески и младежки организации.

    7. Делегатите на партийните конгреси да нямат мандат след конгреса. Да се елиминират делегатите, които са активни. За всеки следващ конгрес да се избират делегати, утвърдени от нашите служби.

    8. Да се прави системно разследване на хора – добри организатори и специалисти, които са популярни. Тези хора да се привличат към нас, а ако откажат – да не се допускат до ръководни длъжности.

    9. Да се организира – всички държавни служители, освен милиционери и миньори, да получават ниски заплати. Това специално да се отнася до здравните служби… съдебно-изпълнителските служби, просветата и културата.
    ПОСТ 2878 http://forum.skycode.com/topic.asp?whichpage=192&topic_id=62628

    ОтговорИзтриване